Ponuka Vyhľadať

Samé dobré vibrácie

Kuracie mäso na thajský spôsob

Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Tabouleh
Stredomorská frittata
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lahodné pečené zemiaky
Paštéta z husacej pečene
Fish&Chips v tortille
Paradajkové košíčky so pšenom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Šalát z grilovanej zeleniny
Sladko-kyslé grilované ražniči
Cesnakové bruskety
Grilované kuracie prsia
Cestoviny s ajvarom, slaninou a mozzarellou
Strukovinové fašírky
Stredomorský šalát
Pečená ryba v papieri
Hríbová mrvenička
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Polievka z fazuľových strukov
Morčacie rolky s ryžou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šalát s pikantným steakom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracina s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ochutená ryža
Ružičková polievka
Treska so zeleninou
Bravčové kotlety so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Chutný šalát z opečených zemiakov
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie rizoto
Oranžové rizoto
Grilované tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Chilli con carne
Ražniči z mletého mäsa
Mrkvová polievka
Grilované rebierka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kurací paprikáš
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Viac receptov pre túto náladu

Chrumkavosť rozdrvených arašidov sa z nejakého dôvodu dokonale hodí k slaným ázijským pokrmom, obyčajne k ázijským rezancom „noodles“ ku kúskom mäsa. V recepte sa nachádza aj nevyhnutný list koriandru, aromatické a liečivé byliny.

Suroviny

100 g pražených neslaných arašidov
2 lyžice sójovej omáčky
1-2 malé lyžičky kari korenia
100 ml kokosového mlieka
1 malá lyžička sekaného koriandru
700 g kuracieho filé
1 malá lyžička Podravka ochucovadlo
2 lyžice oleja
Šalát:
400 g uhoriek
120 g sójových klíčkov
1 malá lyžička nasekanej čerstvej mäty
100 g cibule
1 malá lyžička nasekaného listu koriandru
soľ
2 lyžica arašidového oleja
2 lyžice limetovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Arašidy podrvíme, pridáme sójovú omáčku, kari korenie, kokosové mlieko, koriander a zamiešame.
  • 2 Kuracie filé natrieme Podravkou, položíme do vymasteného pekáča a posypeme pripravenou zmesou z arašidov
  • 3 Pečieme 20 minút v rúre zahriatej na 200°C.
  • 4 Medzičasom rozkrojíme uhorky po dĺžke, vyberieme jadierka a nakrájame ich na tenké plátky.
  • 5 Pridáme sójové klíčky, mätu, cibuľu, koriander, soľ, olej, šťavu z limety a všetko dobre zamiešame.

Tip

Ak nemáte čerstvý list koriandru, nahraďte ho petržlenovou vňaťou a arašidový olej môžete nahradiť nejakým iným kvalitným olejom, ako je olivový.

Porcia

Teplé mäso podávame s pripraveným šalátom.

Zdieľať s priateľmi