Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Kuracie prsia pečené v rúre

Pohánka s klobásou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát so surimi
Zapečené špagety s tuniakom
Kurča na bielom víne
Tournedos s maslovou zeleninou
Vyprážaný syr
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantná rybacia zmes
Zeleninové špízy
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Biela treska
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Caponata a lá Podravka
Mrkvová polievka
Grilované rebierka
Špagety s jesennou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s fazuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Špagety zo Stredomoria
Grilovaný hamburger
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Jemný hubový guláš
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Letné zeleninové ragú
Kuracie mäso so zeleninou
Ražniči z lososa
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ravioly so šalviou
Polievka s mäsovými guličkami
Rizoto na španielsky spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hubový guľáš
Pizza v zemiakoch
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Lasagne z panvice
Pečená jahňacina s mandľami
Hrachová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Ovocný šalát s kuracinou
Párky v slanine
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Guláš z cíceru a mangoldu
Polievka z bôbu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie tyčinky v kečupe
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi