Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Kuracie prsia pečené v rúre

Pohánka s klobásou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hubový guľáš
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Cuketové jednohubky
Rizoto na španielsky spôsob
Pizza v zemiakoch
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela ryba s fazuľou
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Pečená jahňacina s mandľami
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaný hamburger
Pikantná rybacia zmes
Tournedos s maslovou zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Teľacie kotlety so zeleninou
Ražniči z lososa
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Polievka z bôbu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tekvicová polievka s jablkom
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované rebierka
Zeleninové špízy
Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Letné zeleninové ragú
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Špagety s jesennou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantné bravčové závitky
Lahodné pečené zemiaky
Párky v slanine
Polievka z rukoly a kreviet
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lasagne z panvice
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Paradajková polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčové kotlety s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Kuracie mäso so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Hrachová polievka
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mrkvová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Guláš z cíceru a mangoldu
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi