Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Kuracie prsia pečené v rúre

Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety s jesennou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hrachová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Grilované rebierka
Polievka z bôbu
Letné zeleninové ragú
Šošovicová polievka so špenátom
Biela treska
Kuracie fajitas
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cuketové jednohubky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Tournedos s maslovou zeleninou
Ravioly so šalviou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Párky v slanine
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Mrkvová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pikantná rybacia zmes
Kuracie mäso so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Vyprážaný syr
Polievka s mäsovými guličkami
Pečená jahňacina s mandľami
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Sladká bravčová panenka
Teľacie kotlety so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Hubový guľáš
Bravčová panenka so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Lahodné pečené zemiaky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Polievka z fazuľových strukov
Okúzľujúce letné kurča
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Pohánka s klobásou
Lasagne z panvice
Chutný šalát z opečených zemiakov
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilovaný hamburger
Špagety zo Stredomoria
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

Suroviny

1,2 kg zemiakov
2 celé kuracie prsia s kožou (500 g)
1 Podravka na zlaté kurča
3 polievkové lyžice (50 g) masla
50 ml bieleho vína
40 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
vetvička čerstvého tymianu
1 čili paprička
12 lístkov sviežej šalvie

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby85 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  • 2 Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  • 3 Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  • 4 Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C/plynový stupeň 6 približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  • 5 Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi.

Malé tajomstvá

Biele víno, ktorým sa podlievajú zemiaky môžete nahradiť ciderom.

Zdieľať s priateľmi