Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom

Polievka s mäsovými guličkami
Biela treska
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pizza v zemiakoch
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Jemný hubový guláš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lasagne z panvice
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Hrachová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčová panenka so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Vyprážaný syr
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cuketové jednohubky
Cestovinový šalát so surimi
Ovocný šalát s kuracinou
Pikantná rybacia zmes
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Párky v slanine
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie tyčinky v kečupe
Polievka z rukoly a kreviet
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Sladká bravčová panenka
Kuracie prsia pečené v rúre
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šošovicová polievka so špenátom
Zapečené špagety s tuniakom
Okúzľujúce letné kurča
Mrkvová polievka
Teľacie kotlety so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka z bôbu
Losos s cuketovou krustou
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kurča na bielom víne
Kuracie fajitas
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s fazuľou
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Zeleninové špízy
Pohánka s klobásou
Grilované rebierka
Špagety zo Stredomoria
Špagety s jesennou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou prílohou - chrumkavými gnocchi a hráškom. Určite ochutnajte!

Suroviny

600 g kuracích pŕs (4 ks)
1 lyžica Podravka ochucovadla
vetvička rozmarínu
600 g zemiakov
100 g syra ricotta
1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
250 g mrazeného hrášku
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby

  • 1 Kuracie prsia posypeme Podravka ochucovadlom, natrhaným rozmarínom, prikryjeme papierom na pečenie a valčekom ich trošku rozvaľkáme na tenšie.
  • 2 Zemiaky v šupke uvaríme, necháme trošku vychladnúť, obielime ich a pretlačíme. Pridáme k nim ricottu a petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame. Z pripravenej zmesi urobíme šúľok, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky, a tak dostaneme gnocchi. Každý jeden v strede sploštíme a dáme ich variť do mierne slanej vody. Varíme, dokým nevyplávajú. Potom ich zcedíme.
  • 3 Kuracie prsia dáme do panvice so zahriatym olivovým olejom tak, aby tá strana, kde je rozmarín bola otočená smerom dole. Pečieme z každej strany cca 4 minúty.
  • 4 Hotové mäso vyberieme z panvice a na ten istý olej dáme gnocchi. Opražíme ich z oboch strán tak, aby boli chrumkavé. Takisto pridáme hrášok a pečieme ho dovtedy, dokým nezmäkne. Podľa potreby pridáme trošku vody, v ktorej sa varili gnocchi.

Tip

Pomocou valčeka dosiahnete to, že mäso bude rýchlejšie upečené a že sa korenie dostane lepšie do mäsa.

Porcia

Kuracie prsia podávame s chrumkavými gnocchi a hráškom.

Zdieľať s priateľmi