Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Ochutená ryža
Ryžové guľôčky
Farebný jarný šalát
Opekaná zelenina
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Mäsové guľky s omáčkou
Grilované paradajky
Rizoto na španielsky spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tekvicová polievka s jablkom
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Mrkvová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Ravioly so šalviou
Teplý zeleninový šalát
Ražniči z lososa
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Pochúťka s Ajvarom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Vyprážaný syr
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špagety zo Stredomoria
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Polievka z fazuľových strukov
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Grilované tofu
Hríbová mrvenička
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi