Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Kurča na bielom víne

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura na pivovej fľaši
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Lasagne z panvice
Klasický burger
Kurací paprikáš
Hovädzí steak so zeleninou
Zeleninové chipsy
Rýchle lasagne
Pivný guláš
Hŕstková polievka s paradajkami
Kura na pive
Polievka z bôbu
Fish&Chips v tortille
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Jahňacie so šalviovým medom
Medailónky s hnedou ryžou
Netradičný hamburger
Plnené kuracie stehná
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Hubový guľáš
Medové teľacie kotlety
Párky v slanine
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Jaipur kari
Bravčové kotlety s kuskusom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Voňavé pečené zemiaky
Grilovaný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Carbonara so špenátom
Zemiakové placky
Pizza v zemiakoch
Rolky z roštenky so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Grilovaná krkovička
Kuracie prsia pečené v rúre
Rezne s chutnou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Špagety s cuketou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčacie rolky s ryžou
Sladká bravčová panenka
Papriky plnené rizotom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chilli con carne
Morčací hamburger
Kura na sladko
Kotlovina
Morčacie prsia s jablkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované rebierka
Pochúťka s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Suroviny

75 g masla
1 až 1,2 kg kuracieho mäsa (kuracie stehná)
muškátový oriešok
30 ml koňak (brandy)
1 cibuľa (120 g)
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho vína (Rizling)
1 polievková lyžica Podravka ochucovadlo
1 lyžica pšeničnej múky
100 ml smotany
1 žĺtok
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
200 g húb (šampiňóny, shiitake ...)
soľ
korenie
1 lyžica oleja

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby45 min

  • 1 Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a vypražíme na horúcom masle do zlata.
  • 2 Nalejeme brandy a flambujeme.
  • 3 Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.
  • 4 Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
  • 5 Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
  • 6 Posypeme petržlenovou vňaťou.

Porcia

Kurča servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.

Malé tajomstvá

Ak chceme mať omáčku ešte jemnejšiu a krémovejšiu, pridáme do nej na konci varenia múku, žĺtok a smotanu. Pridávame za stáleho miešania.

Zdieľať s priateľmi