Ponuka Vyhľadať

Lahodný hamburger so slaninou a syrom je ideálny pre milovníkov vrstevnatých pokrmov.

Suroviny

400 g mletého teľacieho mäsa
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžica Podravky ochucovadla s cesnakom
3 lyžice olivového oleja
12 plátkov slaniny nakrájanej pozdĺžne
4 pečivá na hamburger
4 plátky syra Čedar
40 g majonézy
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo s cesnakom

Podravka ochucovadlo s cesnakom

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V miske zmiešame mleté hovädzie a teľacie mäso spolu s cesnakovým ochucovadlom a dôkladne v rukách premiešame. Zo zmesi urobíme 4 hrubé fašírky (asi 3cm) a necháme ich postáť aspoň 30 minút.
  • 2 Fašírky potrieme olivovým olejom a pečieme na grile z každej strany asi 4 minúty. Na grile upečieme aj nakrájanú slaninu.
  • 3 Prerežeme pečivo a vložíme doň najprv mäso a potom položíme syr. Do každého pečiva dáme 3 plátky slaniny a prikryjeme vrchným dielom pečiva, na ktorý natrieme majonézu. Podávame s hranolčekmi.

Malé tajomstvá

Keď urobíme mäsovú zmes, tak ju môžeme zabaliť do plastovej fólie a nechať odležať asi 1 hodinu, aby sa chute dobre premiešali.

Zdieľať s priateľmi