Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Mäsové guľky s omáčkou

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Hríbová mrvenička
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ružičková polievka
Vyprážaný syr
Špagety zo Stredomoria
Farebný jarný šalát
Šošovicová krémová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Tuniakový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Letné zeleninové ragú
Mrkvová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové špízy
Gyros šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z rukoly a kreviet
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ochutená ryža
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Ryžové guľôčky
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracie prsia pečené v rúre
Opekaná zelenina
Ravioly so šalviou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Grilované tofu
Grilované paradajky
Viac receptov pre túto náladu

Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

Suroviny

400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
1 vajce
60 g cibule
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 lyžica strúhanky
čierne korenie mleté
soľ
1/4 lyžičky sušeného tymiánu
1 lyžička Podravka ochucovadla
Na omáčku:
3 lyžice olivového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
390 g Podravka krájaných paradajok
100 ml Podravka pasírovaných paradajok
100 ml červeného vína
1 lyžička cukru
1/4 lyžičky mletého chilli
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
čerstvá bazalka
soľ
400 g Podravka špagiet

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby55 min

  • 1 Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, Podravka ochucovadlom a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
  • 2 Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  • 3 Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami Podravka. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky Podravka, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón Podravka.
  • 4 Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
  • 5 Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.

Tip

Guľky môžu byť veľké ako orech alebo aj väčšie, podľa vašej chuti. Veľkosti však prispôsobte aj dĺžku pečenia.

Porcia

Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Zdieľať s priateľmi