Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Medové teľacie kotlety

Párky v slanine
Netradičný hamburger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Pivný guláš
Morčacie rolky s ryžou
Sladká bravčová panenka
Carbonara so špenátom
Hubový guľáš
Kura na pivovej fľaši
Lasagne z panvice
Rýchle lasagne
Hŕstková polievka s paradajkami
Papriky plnené rizotom
Zemiakové placky
Zeleninové chipsy
Špagety s cuketou
Grilované rebierka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura na sladko
Mäsové guľky s omáčkou
Klasický burger
Nové zemiaky s Ajvarom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Hovädzí steak so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kotlovina
Bravčové kotlety s kuskusom
Jaipur kari
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Polievka z bôbu
Morčacie prsia s jablkami
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčací hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Chilli con carne
Grilovaný hamburger
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Rezne s chutnou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Voňavé pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Pizza v zemiakoch
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura na pive
Grilovaná krkovička
Kurací paprikáš
Fish&Chips v tortille
Kačica na pomarančoch
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kurča na bielom víne
Viac receptov pre túto náladu

Voňavé medové kotlety s lahodnými zemiakmi sú ideálnou voľbou pre letné večery.

Suroviny

4 teľacie kotlety (cca 800 g)
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice medu
30 ml balsamica
1 kg zemiakov
2 lyžičky Podravky na pečené zemiaky
3 červené cibule
100 ml smotany na varenie
40 g parmezánu
30 ml olivového oleja
biele korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 V malej miske zmiešame med, balsamico a štipku bieleho korenia.
  • 2 Teľacie kotlety zľahka vyklepeme, posypeme Podravka ochucovadlom a potrieme pripravenou zmesou.
  • 3 Pripravené kotlety necháme postáť na chladnom mieste, aby sa chute prepojili a medzitým si pripravíme zemiaky.
  • 4 Zemiaky umyjeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, vložíme ich do vriacej vody a varíme 5 minút.
  • 5 V hlbšej širokej panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme na tenké krúžky nakrájanú cibuľu, osolíme a krátko ju opečieme. Cibuľa pustí sladkosť a skaramelizuje sa.
  • 6 Zemiaky scedíme, zmiešame ich so skarameliovanou cibuľou, posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame. Zemiaky s cibuľou dáme na vymastený plech na pečenie, polejeme smotanou, posypeme parmezánom a pečieme v predhriatej rúre na 220°C asi 10 minút.
  • 7 V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme teľacie kotlety a opečieme ich z oboch strán.

Tip

Zemiaky pripravené v šupke sú oveľa chutnejšie. Uvarte ich v šupke a uvidíte, že budú šťavnatejšie, mäkšie a skôr hotové. Keď budete na panvici opekať kotlety, môžete ich podliať vínom.

Porcia

Teľacie kotlety podávame s gurmánskou zemiakovou prílohou a so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi