Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Morčacie prsia s jablkami

Medailónky s hnedou ryžou
Fish&Chips v tortille
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Papriky plnené rizotom
Pochúťka s Ajvarom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kurča na bielom víne
Kura na pive
Kurací paprikáš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kotlovina
Rolky z roštenky so zeleninou
Klasický burger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Medové teľacie kotlety
Pivný guláš
Grilovaná krkovička
Kura na sladko
Voňavé pečené zemiaky
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Jaipur kari
Lasagne z panvice
Kačica na pomarančoch
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Hovädzí steak so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Grilovaný hamburger
Špagety s cuketou
Rýchle lasagne
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Párky v slanine
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Jahňacie so šalviovým medom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Carbonara so špenátom
Zemiakové placky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Polievka z bôbu
Chilli con carne
Kura na pivovej fľaši
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Hubový guľáš
Zeleninové chipsy
Grilované rebierka
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rezne s chutnou omáčkou
Netradičný hamburger
Pikantné bravčové závitky
Morčací hamburger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Sladká bravčová panenka
Rybárov guláš
Mäsové guľky s omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.

Suroviny

cca 1,5 kg morčacích pŕs (2 väčšie kusy)
1 lyžica Podravka ochucovadla
čierne korenie mleté
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
3 lyžice olivového oleja
2 cibule
2 jablká
125 ml jablkovej šťavy
2 lyžice jablčného octu
1 - 2 lyžičky kremžskej horčice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby120 min

  • 1 Morčacie mäso posypeme Podravka ochucovadlom, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
  • 2 V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
  • 3 Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.

Porcia

Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa vašej chuti.

Zdieľať s priateľmi