Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Pivný guláš
Kurča na bielom víne
Nové zemiaky s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Medové teľacie kotlety
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilované rebierka
Jaipur kari
Sladká bravčová panenka
Klasický burger
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Teľacie kotlety so zeleninou
Morčací hamburger
Polievka z bôbu
Zemiakové placky
Kura na sladko
Pikantné bravčové závitky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rýchle lasagne
Hŕstková polievka s paradajkami
Párky v slanine
Morčacie prsia s jablkami
Špagety s cuketou
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Kura na pivovej fľaši
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Zeleninové chipsy
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Netradičný hamburger
Hovädzí steak so zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Kurací paprikáš
Pizza v zemiakoch
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Medailónky s hnedou ryžou
Kačica na pomarančoch
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rezne s chutnou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Plnené kuracie stehná
Grilovaná krkovička
Chilli con carne
Hubový guľáš
Voňavé pečené zemiaky
Grilovaný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura na pive
Jahňacie so šalviovým medom
Kotlovina
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Carbonara so špenátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi