Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Jahňacie so šalviovým medom
Zeleninové chipsy
Grilovaná krkovička
Rýchle lasagne
Kura na pive
Pikantné bravčové závitky
Fish&Chips v tortille
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Medové teľacie kotlety
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Špagety s cuketou
Lasagne z panvice
Pochúťka s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pizza v zemiakoch
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kura na pivovej fľaši
Carbonara so špenátom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Grilovaný hamburger
Pivný guláš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Morčací hamburger
Kotlovina
Rybárov guláš
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Chilli con carne
Klasický burger
Sladká bravčová panenka
Jaipur kari
Kura na sladko
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Hovädzí steak so zeleninou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Netradičný hamburger
Zemiakové placky
Kurča na bielom víne
Voňavé pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Párky v slanine
Papriky plnené rizotom
Kačica na pomarančoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Rezne s chutnou omáčkou
Hubový guľáš
Hŕstková polievka s paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kurací paprikáš
Polievka z bôbu
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované rebierka
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčacie prsia s jablkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi