Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou

Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Jaipur kari
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Oranžové rizoto
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Krevety na zeleninovom lôžku
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Biela treska
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mediteránska rapsódia
Gyros šalát
Grilované tofu
Špargľová polievka
Kuracie fajitas
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Stredomorský šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Paella s kuracím mäsom
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Treska s vajíčkovým šalátom
Viac receptov pre túto náladu

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

Suroviny

400 g morského ďasa
1 balenie Podravka pasírovaných paradajok
100 g cibule
1 čili paprička
200 g cestovín pappardelle alebo fettucine
50 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
1 polievková lyžica čerstvých lístkov bazalky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
50 g nastrúhaného parmezánu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka do zlata orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  • 2 Do rajnice pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu Podravky. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15-20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  • 3 Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  • 4 Morského ďasa nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  • 5 Na uvarené fettucine alebo pappardelle naaranžujeme morského ďasa a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

Malé tajomstvá

Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Zdieľať s priateľmi