Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou

Cestoviny na stredomorský spôsob
Vyprážaný syr
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Sladká bravčová panenka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Hubový guľáš
Cuketové jednohubky
Ražniči z lososa
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kurča na bielom víne
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie fajitas
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Lasagne z panvice
Pohánka s klobásou
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Biela treska
Grilovaný hamburger
Mrkvová polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z bôbu
Jemný hubový guláš
Caponata a lá Podravka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mediteránska rapsódia
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Pikantná rybacia zmes
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Šošovicová polievka so špenátom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestovinový šalát so surimi
Guláš z cíceru a mangoldu
Špagety zo Stredomoria
Polievka z fazuľových strukov
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie mäso so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Letné zeleninové ragú
Párky v slanine
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčová panenka so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Rizoto na španielsky spôsob
Ravioly so šalviou
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená jahňacina s mandľami
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Pikantné bravčové závitky
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované rebierka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

Suroviny

400 g morského ďasa
1 balenie Podravka pasírovaných paradajok
100 g cibule
1 čili paprička
200 g cestovín pappardelle alebo fettucine
50 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
1 polievková lyžica čerstvých lístkov bazalky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
50 g nastrúhaného parmezánu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka do zlata orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  • 2 Do rajnice pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu Podravky. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15-20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  • 3 Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  • 4 Morského ďasa nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  • 5 Na uvarené fettucine alebo pappardelle naaranžujeme morského ďasa a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

Malé tajomstvá

Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Zdieľať s priateľmi