Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tabouleh
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Teplý zeleninový šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorský šalát
Okúzľujúce letné kurča
Špargľová polievka
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Stredomorská frittata
Biela ryba s kuskusom
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilované tofu
Paella s kuracím mäsom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z lososa
Jaipur kari
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ružičková polievka
Oranžové rizoto
Biela treska
Viac receptov pre túto náladu

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

Suroviny

400 g morského ďasa
1 balenie Podravka pasírovaných paradajok
100 g cibule
1 čili paprička
200 g cestovín pappardelle alebo fettucine
50 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
1 polievková lyžica čerstvých lístkov bazalky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
50 g nastrúhaného parmezánu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka do zlata orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  • 2 Do rajnice pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu Podravky. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15-20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  • 3 Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  • 4 Morského ďasa nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  • 5 Na uvarené fettucine alebo pappardelle naaranžujeme morského ďasa a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

Malé tajomstvá

Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Zdieľať s priateľmi