Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou

Teľacie kotlety so zeleninou
Lasagne z panvice
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Caponata a lá Podravka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie prsia pečené v rúre
Špagety s jesennou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pizza v zemiakoch
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka s mäsovými guličkami
Hubový guľáš
Párky v slanine
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Ovocný šalát s kuracinou
Tuniakový šalát
Kuracie mäso so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rizoto na španielsky spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Pohánka s klobásou
Šošovicová polievka so špenátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Letné zeleninové ragú
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaný hamburger
Biela treska
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Lahodné pečené zemiaky
Cuketové jednohubky
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska s vajíčkovým šalátom
Tournedos s maslovou zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Grilované rebierka
Mrkvová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z bôbu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Sladká bravčová panenka
Paradajková polievka
Pečená jahňacina s mandľami
Okúzľujúce letné kurča
Vyprážaný syr
Kuracie fajitas
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela ryba s fazuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Hrachová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

Suroviny

400 g morského ďasa
1 balenie Podravka pasírovaných paradajok
100 g cibule
1 čili paprička
200 g cestovín pappardelle alebo fettucine
50 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička cukru
1 polievková lyžica čerstvých lístkov bazalky
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
50 g nastrúhaného parmezánu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka do zlata orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
  • 2 Do rajnice pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu Podravky. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15-20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
  • 3 Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
  • 4 Morského ďasa nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
  • 5 Na uvarené fettucine alebo pappardelle naaranžujeme morského ďasa a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

Malé tajomstvá

Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Zdieľať s priateľmi