Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Mrkvová polievka

Pizza v zemiakoch
Tuniakový šalát
Grilovaný hamburger
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety s jesennou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z bôbu
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Hrachová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie mäso so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Ravioly so šalviou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované rebierka
Pikantná rybacia zmes
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie fajitas
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ovocný šalát s kuracinou
Tournedos s maslovou zeleninou
Zeleninové špízy
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cuketové jednohubky
Polievka z fazuľových strukov
Guláš z cíceru a mangoldu
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Hubový guľáš
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Pohánka s klobásou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rizoto na španielsky spôsob
Sladká bravčová panenka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Lasagne z panvice
Losos s cuketovou krustou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka so zeleninou
Vyprážaný syr
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Párky v slanine
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka s mäsovými guličkami
Lahodné pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Okúzľujúce letné kurča
Biela ryba s fazuľou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mediteránska rapsódia
Kuracie tyčinky v kečupe
Viac receptov pre túto náladu

Polievka príjemnej oranžovej farby vás, okrem krásneho vzhľadu, zláka k jej ochutnaniu svojou neodolateľnou vôňou.

Suroviny

3 lyžice olivovéhio oleja
1 1 cibuľa (100 g)
1 červená papríka (200 g)
600 g mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
1/2 lyžičky drveného koriandru
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
200 ml Podravka pasírovaných paradajok
soľ
čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Nakrájanú cibuľu a papriku krátko opražíme na olivovom oleji.
  • 2 Pridáme mrkvu nakrájanú na plátky, cesnak, zázvor, koriander, zeleninový bujón a zalejeme vodou.
  • 3 Varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne (asi 20 minút).
  • 4 Polievku odstavíme z ohňa a elektronickým mixérom zmixujeme do homogénnej zmesi.
  • 5 Pridáme pasírované paradajky, vodu podľa potreby a privedieme do varu. Ak je potrebné, pridáme soľ a korenie.

Porcia

Polievku nalejeme do misiek, pridáme lyžicu kyslej smotany, lyžicu tekvicového oleja, trochu pažítky a podávame. Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť aj tekvicovú polievku. Ak máte radi pikantnú chuť, pridajte nasekané chilli.

Zdieľať s priateľmi