Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Okúzľujúce letné kurča

Polievka z fazuľových strukov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s fazuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Zeleninové špízy
Pečená jahňacina s mandľami
Tuniakový šalát
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hrachová polievka
Polievka z bôbu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaný hamburger
Nové zemiaky s Ajvarom
Tekvicová polievka s jablkom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantné bravčové závitky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Mrkvová polievka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Sladká bravčová panenka
Mediteránska rapsódia
Pizza v zemiakoch
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči z lososa
Tournedos s maslovou zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Lahodné pečené zemiaky
Biela treska
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Kuracie mäso so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Guláš z cíceru a mangoldu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ravioly so šalviou
Špagety s jesennou omáčkou
Cuketové jednohubky
Paradajková polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Párky v slanine
Špagety zo Stredomoria
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Pohánka s klobásou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované rebierka
Lasagne z panvice
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Vyprážaný syr
Hubový guľáš
Rizoto na španielsky spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Pečenou zeleninou s rozpusteným mascarpone ochutenou stredomorskými bylinkami a troškou cukru podávanou s grilovaným kuracím steakom potešíte svojich najbližších.

Suroviny

2 cukety
2 červené papriky
60 g čiernych olív
4 paradajky
4 kuracie rezne
80 g mascarpone
2 strúčiky cesnaku
100 g zemiakov
200 ml mlieka
20 g masla
1 lyžička ochucovadla Stredomorie Podravka
1/2 lyžičky cukru
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Papriku nakrájame na krúžky, cukety prerežeme na polovicu a narežeme na rezance.
  • 2 Do nádoby na pečenie dáme nakrájanú papriku, cuketu a pridáme cesnak nakrájaný na malé kúsky. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 210 °C asi 15 minút.
  • 3 Zeleninu vyberieme, posypeme ochucovadlom Stredomorie Podravka, pridáme cukor, soľ a korenie a dobre premiešame. Pridáme olivy a paradajky nakrájané na krúžky, vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte asi 20-25 minút.
  • 4 Počas tejto doby osolíme a okoreníme kuracie rezne a ugrilujeme ich. Takisto si pripravíme zemiaky, a to tak, že ich ošúpeme a dáme uvariť.
  • 5 Na pečenú zeleninu pridáme mascarpone a dobre premiešame, aby sa poriadne rozpustilo.
  • 6 Keď sú zemiaky mäkké, rozlačíme ich a pridáme mlieko, maslo a soľ.

Tip

Namiesto paradajok môžete použiť krájané paradajky Podravka.

Porcia

Pečenú zeleninu posypte petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s pripravenou zemiakovou kašou.

Zdieľať s priateľmi