Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Paradajkové košíčky so pšenom
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Mrkvová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Pochúťka s Ajvarom
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Tabouleh
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ravioly so šalviou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované paradajky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Vyprážaný syr
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Farebný jarný šalát
Sójový šalát s tuniakom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ochutená ryža
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Morčacina s citrónom a oreganom
Strukovinový šalát so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Paradajková polievka
Cestovinový šalát so surimi
Ryžové guľôčky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rizoto na španielsky spôsob
Hríbová mrvenička
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi