Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Ryžové guľôčky
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Vyprážaný syr
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajková polievka
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Farebný jarný šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Gyros šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát z grilovanej zeleniny
Lahodné pečené zemiaky
Losos s cuketovou krustou
Pochúťka s Ajvarom
Biela ryba s kuskusom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované paradajky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Cestovinový šalát so surimi
Caponata a lá Podravka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované tofu
Tabouleh
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mrkvová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniak so zeleninou
Hríbová mrvenička
Cviklové krupoto s bielou rybou
Letné zeleninové ragú
Ravioly so šalviou
Mäsové guľky s omáčkou
Ochutená ryža
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi