Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Grilované paradajky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ryžové guľôčky
Tuniak so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči z lososa
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela ryba s kuskusom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Farebný jarný šalát
Gyros šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Polievka z rukoly a kreviet
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Ochutená ryža
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Vyprážaný syr
Strukovinový šalát so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové špízy
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniakový šalát
Pochúťka s Ajvarom
Grilované tofu
Cestovinový šalát so surimi
Paradajkové košíčky so pšenom
Mrkvová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi