Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Opekaná zelenina

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Mrkvová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Vyprážaný syr
Tuniak so zeleninou
Ražniči z lososa
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Hríbová mrvenička
Teplý zeleninový šalát
Tabouleh
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované paradajky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ryžové guľôčky
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ochutená ryža
Cestovinový šalát so surimi
Lahodné pečené zemiaky
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniakový šalát
Ravioly so šalviou
Farebný jarný šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Mäsové guľky s omáčkou
Caponata a lá Podravka
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Tekvicová polievka s jablkom
Sójový šalát s tuniakom
Strukovinový šalát so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi