Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paella s kuracím mäsom

Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Tuniakový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela treska
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové špízy
Bohatá jesenná polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Krevety na zeleninovom lôžku
Losos s cuketovou krustou
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská frittata
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tabouleh
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Gyros šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Šošovicová krémová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sójový šalát s tuniakom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela ryba s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Tuniak so zeleninou
Jaipur kari
Oranžové rizoto
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmäsou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.

Suroviny

300 g guľatej ryže Lagris
1l vody
1 PL Podravky ochucovadla príchuť Kurča
1 balenie (300 g) mrazených morských plodov
400 g kuracieho mäsa bez kosti
1 ks stredne veľkej cibule
1 šálku zeleného mrazeného hrášku
1 ks červenej papriky
2 strúčiky cesnaku
5 PL olivového oleja
šafran

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Kuracie mäso nakrájame a posypeme polievkovou lyžicou Podravky ochucovadla príchuť Kurča.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.
  • 3 Rúru na pečenie zohrejeme na 170° C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.
  • 4 Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.

Porcia

Podávame so zeleninovým šalátom.

Zdieľať s priateľmi