Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Opekaná zelenina
Tuniakový šalát
Stredomorská frittata
Krevety na zeleninovom lôžku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Grilované tofu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tabouleh
Strukovinový šalát so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Losos s cuketovou krustou
Jaipur kari
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniak so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Bohatá jesenná polievka
Ružičková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špargľová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Oranžové rizoto
Cuketové jednohubky
Caponata a lá Podravka
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto so slaninou
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mediteránska rapsódia
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi