Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka
Tabouleh
Oranžové rizoto
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Caponata a lá Podravka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sójový šalát s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajkové košíčky so pšenom
Okúzľujúce letné kurča
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi