Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Paradajkové košíčky so pšenom

Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Morčacina s citrónom a oreganom
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované paradajky
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mäsové guľky s omáčkou
Paradajková polievka
Grilované tofu
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Lahodné pečené zemiaky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ryžové guľôčky
Mrkvová polievka
Ochutená ryža
Biela ryba s kuskusom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Vyprážaný syr
Polievka z fazuľových strukov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ravioly so šalviou
Cestovinový šalát so surimi
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Gyros šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová krémová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Sójový šalát s tuniakom
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Ružičková polievka
Pochúťka s Ajvarom
Farebný jarný šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Hríbová mrvenička
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi