Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rizoto na španielsky spôsob
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Stredomorský šalát
Ružičková polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela ryba s kuskusom
Oranžové rizoto
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Opekaná zelenina
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Krevety na zeleninovom lôžku
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Tuniak so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Gyros šalát
Ražniči z lososa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bohatá jesenná polievka
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Treska s vajíčkovým šalátom
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorská frittata
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špargľová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Okúzľujúce letné kurča
Tabouleh
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi