Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Paradajkové košíčky so pšenom

Ravioly so šalviou
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z lososa
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z rukoly a kreviet
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Opekaná zelenina
Vyprážaný syr
Paradajková polievka s bazalkou
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové špízy
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Gyros šalát
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečený losos v medovej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ochutená ryža
Teplý zeleninový šalát
Mrkvová polievka
Grilované tofu
Tabouleh
Hríbová mrvenička
Letné zeleninové ragú
Ryžové guľôčky
Farebný jarný šalát
Ružičková polievka
Grilované paradajky
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Mäsové guľky s omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi