Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pečená jahňacina s mandľami

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Párky v slanine
Losos s cuketovou krustou
Polievka s mäsovými guličkami
Lasagne z panvice
Mediteránska rapsódia
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z rukoly a kreviet
Guláš z cíceru a mangoldu
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hrachová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pikantná rybacia zmes
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jemný hubový guláš
Tournedos s maslovou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Mrkvová polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pohánka s klobásou
Ravioly so šalviou
Hubový guľáš
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Caponata a lá Podravka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Lahodné pečené zemiaky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilovaný hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z bôbu
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Pizza v zemiakoch
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Ražniči z lososa
Pikantné bravčové závitky
Špagety s jesennou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Kurča na bielom víne
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela ryba s fazuľou
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Grilované rebierka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ovocný šalát s kuracinou
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi