Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pečená jahňacina s mandľami

Vyprážaný syr
Polievka z bôbu
Mrkvová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Ravioly so šalviou
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pikantné bravčové závitky
Pikantná rybacia zmes
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Hrachová polievka
Grilovaný hamburger
Biela ryba s fazuľou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela treska
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Párky v slanine
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Mediteránska rapsódia
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pohánka s klobásou
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety s jesennou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Cuketové jednohubky
Grilované rebierka
Tournedos s maslovou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Polievka s mäsovými guličkami
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Lasagne z panvice
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šošovicová polievka so špenátom
Guláš z cíceru a mangoldu
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pizza v zemiakoch
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Sladká bravčová panenka
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie fajitas
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Caponata a lá Podravka
Zapečené špagety s tuniakom
Teľacie kotlety so zeleninou
Hubový guľáš
Bravčová panenka so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi