Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pečená jahňacina s mandľami

Nové zemiaky s Ajvarom
Pizza v zemiakoch
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Ražniči z lososa
Pohánka s klobásou
Špagety s jesennou omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované rebierka
Polievka z fazuľových strukov
Guláš z cíceru a mangoldu
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hrachová polievka
Lasagne z panvice
Kuracie tyčinky v kečupe
Vyprážaný syr
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Treska s vajíčkovým šalátom
Okúzľujúce letné kurča
Ravioly so šalviou
Bravčové kotlety s kuskusom
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Šošovicová polievka so špenátom
Špagety zo Stredomoria
Mrkvová polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Biela ryba s fazuľou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Polievka z bôbu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Cuketové jednohubky
Grilovaný hamburger
Zeleninové špízy
Bravčová panenka so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tournedos s maslovou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Zapečené špagety s tuniakom
Teľacie kotlety so zeleninou
Biela treska
Kuracie fajitas
Hubový guľáš
Viac receptov pre túto náladu

Dokonalé sviatočné jedlo pripravené z pečeného jahňacieho stehna okoreneného citrónovou kôrou a podávané s praženými mandľami.

Suroviny

1 jahňacie stehno (1.5-2 kg)
1 čajová lyžička citrónovej kôry
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
250 g cibule
50-100 ml suchého bieleho vína
100 g nahrubo nasekaných pražených mandlí
1 čajová lyžička rozmarínových lístkov
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby180 min

  • 1 Zmiešame kôru z jedného citróna s nasekaným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou Podravky a votrieme do osoleného jahňacie stehna. Vložíme do pekáča.
  • 2 V panvici sprudka opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska a pridáme do pekáča k jahňacine. Podlejeme 1/3 šálky vody (približne 100 ml), prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C (plynový stupeň 4-6) po dobu asi 90 minút.
  • 3 Po približne hodine a pol odstránime z pekáča alobal, jahňacie stehno pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme mandľami. Podlejeme vínom a dopečieme cca 20 minút nezakryté, kým mäso nechytí peknú zlatohnedú farbu.
  • 4 Upečené stehno premiestnime na zohriaty tanier a udržiavame teplé. Z pekáča odlejeme všetok tuk a cibuľu so zvyšnou šťavou rozmixujeme mixérom. Do šťavy pridáme rozmarín a varíme, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
  • 5 Jahňacie stehno nakrájame, pokvapkáme omáčkou a podávame s varenou zeleninou.

Tip

Pokiaľ vám prekáža charakteristická aróma jahňacieho mäsa, namarinujte ho v zmesi kôry a šťavy z jedného citróna, rozmarínu, tymianu a neošúpaných strúčikov cesnaku. Mäso marinujeme v chladničke po dobu minimálne 2 hodín, nie však viac ako 24 hodín.

Malé tajomstvá

Každých 500 gramov jahňaciny potrebuje približne 20 minút pečenia. Počas pečenia mäso pravidelne oblievajte výpekom, pokiaľ výpeku nie je dosť, do pekáča prilejte trochu teplej vody.

Zdieľať s priateľmi