Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Opekaná zelenina
Šalát z grilovanej zeleniny
Špargľová polievka
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Tabouleh
Paella s kuracím mäsom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Chutný šalát z opečených zemiakov
Letné zeleninové ragú
Mediteránska rapsódia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Bohatá jesenná polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Gyros šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové špízy
Biela ryba s kuskusom
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Rizoto na španielsky spôsob
Teplý zeleninový šalát
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorský šalát
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi