Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Ryžové guľôčky
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Vyprážaný syr
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Caponata a lá Podravka
Tuniak so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Polievka z rukoly a kreviet
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové špízy
Gyros šalát
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované paradajky
Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie prsia pečené v rúre
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Letné zeleninové ragú
Polievka z fazuľových strukov
Šošovicová krémová polievka
Lahodné pečené zemiaky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Losos s cuketovou krustou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Ochutená ryža
Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniakový šalát
Hríbová mrvenička
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ravioly so šalviou
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi