Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Tekvicová polievka s jablkom
Ravioly so šalviou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Párky v slanine
Polievka z fazuľových strukov
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie fajitas
Guláš z cíceru a mangoldu
Letné zeleninové ragú
Mrkvová polievka
Pikantné bravčové závitky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Hrachová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka so zeleninou
Grilovaný hamburger
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pohánka s klobásou
Sladká bravčová panenka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Lasagne z panvice
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči z lososa
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pizza v zemiakoch
Zeleninové špízy
Polievka z bôbu
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Grilované rebierka
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Tuniakový šalát
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka s mäsovými guličkami
Špagety s jesennou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie tyčinky v kečupe
Cuketové jednohubky
Biela treska
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso so zeleninou
Jemný hubový guláš
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kurča na bielom víne
Ovocný šalát s kuracinou
Pikantná rybacia zmes
Polievka z rukoly a kreviet
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi