Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Pikantná rybacia zmes
Kuracie tyčinky v kečupe
Špagety s jesennou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Lahodné pečené zemiaky
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Polievka z bôbu
Pohánka s klobásou
Guláš z cíceru a mangoldu
Rolky z roštenky so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Nové zemiaky s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Vyprážaný syr
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s fazuľou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso so zeleninou
Tuniakový šalát
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Biela treska
Polievka z fazuľových strukov
Pečená jahňacina s mandľami
Grilované rebierka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Pizza v zemiakoch
Kuracie fajitas
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Rizoto na španielsky spôsob
Pikantné bravčové závitky
Sladká bravčová panenka
Letné zeleninové ragú
Párky v slanine
Hubový guľáš
Mediteránska rapsódia
Hrachová polievka
Teľacie kotlety so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Tournedos s maslovou zeleninou
Lasagne z panvice
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi