Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Pohánka s klobásou

Rizoto na španielsky spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie tyčinky v kečupe
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Kuracie mäso na thajský spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Zeleninové špízy
Pečená jahňacina s mandľami
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Párky v slanine
Kuracie fajitas
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z bôbu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované rebierka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Hubový guľáš
Polievka z fazuľových strukov
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Treska s vajíčkovým šalátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Ravioly so šalviou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Vyprážaný syr
Cestovinový šalát so surimi
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Nové zemiaky s Ajvarom
Guláš z cíceru a mangoldu
Tournedos s maslovou zeleninou
Mediteránska rapsódia
Caponata a lá Podravka
Pikantná rybacia zmes
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cuketové jednohubky
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Špagety zo Stredomoria
Mrkvová polievka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Viac receptov pre túto náladu

Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

Suroviny

400 g klobásy (podľa vašej chuti)
200 g Lagris pohánky
150 g cibule
500 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
25 g masla
50 ml bieleho vína
1 lyžička sušeného tymiánu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku Podravka zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
  • 2 Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
  • 3 Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
  • 4 Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  • 5 Pridáme zcedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.

Tip

Ak chcete mať bohatšiu chuť hríbov, tak pridajte viac druhov hríbov.

Porcia

Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.

Zdieľať s priateľmi