Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka s mäsovými guličkami

Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaný hamburger
Grilované rebierka
Nové zemiaky s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové špízy
Kuracie mäso so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Pizza v zemiakoch
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špagety s jesennou omáčkou
Mrkvová polievka
Pohánka s klobásou
Rolky z roštenky so zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie kotlety so zeleninou
Cuketové jednohubky
Polievka z fazuľových strukov
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie fajitas
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Vyprážaný syr
Caponata a lá Podravka
Pikantná rybacia zmes
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Párky v slanine
Polievka z bôbu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mediteránska rapsódia
Hrachová polievka
Sladká bravčová panenka
Cestovinový šalát so surimi
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ravioly so šalviou
Tuniakový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie prsia pečené v rúre
Šošovicová polievka so špenátom
Pikantné bravčové závitky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Bravčová panenka so zeleninou
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s fazuľou
Hubový guľáš
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

Natur slepačí bujón

Natur slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi