Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka s mäsovými guličkami

Cestovinový šalát so surimi
Sladká bravčová panenka
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Tournedos s maslovou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z rukoly a kreviet
Pizza v zemiakoch
Pečená jahňacina s mandľami
Hubový guľáš
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cuketové jednohubky
Zapečené špagety s tuniakom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka z bôbu
Tuniakový šalát
Šošovicová polievka so špenátom
Párky v slanine
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaný hamburger
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Hrachová polievka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Caponata a lá Podravka
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie mäso so zeleninou
Paradajková polievka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované rebierka
Lahodné pečené zemiaky
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pikantné bravčové závitky
Mrkvová polievka
Biela ryba s fazuľou
Vyprážaný syr
Pikantná rybacia zmes
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Losos s cuketovou krustou
Letné zeleninové ragú
Guláš z cíceru a mangoldu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Ravioly so šalviou
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Pohánka s klobásou
Viac receptov pre túto náladu

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciou.

Suroviny

80 g jačmeňa
400 g mletého kuracieho mäsa
50 g chleba
1 vaječný žĺtok
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
3 lyžice olivového oleja
50 g cibule
2 mrkvy
1 kocka Podravka Natur slepačieho bujónu
400 g kelu
50 g mladého špenátu

Použili sme

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

PODRAVKA NATUR polievka s červenou šošovicou

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  • 2 Mletého mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenom a dobre premiešame.
  • 3 Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  • 4 Keď sa začne polievka variť, pridáme Podravka Natur slepačí bujón.
  • 5 Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  • 6 Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Zdieľať s priateľmi