Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z bôbu

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie kotlety so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát so surimi
Guláš z cíceru a mangoldu
Mrkvová polievka
Kuracie fajitas
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Sladká bravčová panenka
Ravioly so šalviou
Biela ryba s fazuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mediteránska rapsódia
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ražniči z lososa
Pikantná rybacia zmes
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Špagety zo Stredomoria
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pohánka s klobásou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Okúzľujúce letné kurča
Vyprážaný syr
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Pizza v zemiakoch
Biela treska
Letné zeleninové ragú
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bravčová panenka so zeleninou
Hubový guľáš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z fazuľových strukov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Paradajková polievka
Lasagne z panvice
Treska s vajíčkovým šalátom
Grilovaný hamburger
Párky v slanine
Cuketové jednohubky
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie tyčinky v kečupe
Grilované rebierka
Hrachová polievka
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi