Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z bôbu

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Guláš z cíceru a mangoldu
Pikantná rybacia zmes
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Pečená jahňacina s mandľami
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ravioly so šalviou
Tournedos s maslovou zeleninou
Cuketové jednohubky
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové špízy
Okúzľujúce letné kurča
Ovocný šalát s kuracinou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mrkvová polievka
Vyprážaný syr
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bravčová panenka so zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Pohánka s klobásou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Hubový guľáš
Sladká bravčová panenka
Polievka z fazuľových strukov
Grilované rebierka
Párky v slanine
Rizoto na španielsky spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie mäso so zeleninou
Tuniakový šalát
Mediteránska rapsódia
Losos s cuketovou krustou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Lasagne z panvice
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Dokonalá zelenina pečená v rúre
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s fazuľou
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Biela treska
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie tyčinky v kečupe
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi