Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Polievka z rukoly a kreviet

Vyprážaný syr
Pikantné bravčové závitky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tuniakový šalát
Hubový guľáš
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči z lososa
Zapečené špagety s tuniakom
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pizza v zemiakoch
Guláš z cíceru a mangoldu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Teľacie kotlety so zeleninou
Pikantná rybacia zmes
Pohánka s klobásou
Šošovicová polievka so špenátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie fajitas
Grilovaný hamburger
Okúzľujúce letné kurča
Sladká bravčová panenka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Treska s vajíčkovým šalátom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Párky v slanine
Mediteránska rapsódia
Zeleninové špízy
Lasagne z panvice
Polievka s mäsovými guličkami
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Špagety s jesennou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z bôbu
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Letné zeleninové ragú
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Biela treska
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Mrkvová polievka
Hrachová polievka
Tournedos s maslovou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela ryba s fazuľou
Bravčová panenka so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Grilované rebierka
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z rukoly a kreviet je výstižnou metaforou kulinárskej znamenitosti: v tomto jedinečne chutnom jedle z rukoly a kreviet sa snúbia malé množstvá vynikajúcich ingrediencií uvarených tak, aby chutili čo najlepšie.

Suroviny

150-200 g listov rukoly
40 ml olivového oleja
250 g g kreviet alebo garnátov (chvosty)
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g kukuričného škrobu
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)
viacfarebné korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rukolu umyjeme a opatrne osušíme. Následne ju po malých dávkach osmažíme v panvici s trochou olivového oleja a preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
  • 2 Do hlbokej rajnice pridáme maslo a rýchlo osmažíme krevety alebo garnáty s trochou pretlačeného cesnaku, poprášime kukuričným škrobom, premiešame a podlejeme vínom. Pridáme 3 šálky vody a privedieme do varu. Ochutíme jednou lyžicou Podravky a varíme 10 minút.
  • 3 Rukolové listy nakrájame a pridáme do polievky. Krátko povaríme, pridáme smotanu a ochutíme pomletým viacfarebným korením.

Porcia

Tesne pred servírovaním môžete do polievky pridať trochu nakrájaných listov rukoly na zvýraznenie kontrastu jej štipľavej chuti v krémovej polievke.

Malé tajomstvá

Krevety môžete pre varením marinovať v citrónovej šťave. Nenechávajte ich však v marináde dlhšie ako 20 minút, aby ste predišli príliš výraznej citrónovej chuti kreviet alebo garnátov.

Zdieľať s priateľmi