Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paella s kuracím mäsom
Gyros šalát
Cuketové jednohubky
Biela treska
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Špargľová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Jaipur kari
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Chutný šalát z opečených zemiakov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Stredomorský šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska so zeleninou
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Oranžové rizoto
Mediteránska rapsódia
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajková polievka
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniak so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi