Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paella s kuracím mäsom
Treska so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Oranžové rizoto
Cuketové jednohubky
Krevety na zeleninovom lôžku
Caponata a lá Podravka
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Tabouleh
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bohatá jesenná polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Opekaná zelenina
Jaipur kari
Tekvicová polievka s jablkom
Biela ryba s kuskusom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Tuniakový šalát
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové špízy
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špargľová polievka
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi