Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Gyros šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Grilované tofu
Paradajková polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Špargľová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Tabouleh
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Letné zeleninové ragú
Sójový šalát s tuniakom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela treska
Cestoviny na stredomorský spôsob
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Treska so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Paella s kuracím mäsom
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bohatá jesenná polievka
Tuniak so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi