Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Strukovinový šalát so zeleninou
Grilované tofu
Losos s cuketovou krustou
Sójový šalát s tuniakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špargľová polievka
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Cuketové jednohubky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Gyros šalát
Tuniak so zeleninou
Stredomorský šalát
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Stredomorská frittata
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tekvicová polievka s jablkom
Bohatá jesenná polievka
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Biela ryba s kuskusom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajkové košíčky so pšenom
Paella s kuracím mäsom
Šalát z grilovanej zeleniny
Caponata a lá Podravka
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Špagety zo Stredomoria
Ružičková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Oranžové rizoto
Rizoto na španielsky spôsob
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi