Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Ravioly so šalviou

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Polievka z bôbu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pohánka s klobásou
Hubový guľáš
Pikantné bravčové závitky
Tekvicová polievka s jablkom
Pečená jahňacina s mandľami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sladká bravčová panenka
Zapečené špagety s tuniakom
Polievka s mäsovými guličkami
Jemný hubový guláš
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie mäso so zeleninou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie fajitas
Losos s cuketovou krustou
Pizza v zemiakoch
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Mrkvová polievka
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči z lososa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Lasagne z panvice
Mediteránska rapsódia
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Cuketové jednohubky
Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tournedos s maslovou zeleninou
Hrachová polievka
Grilované rebierka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Caponata a lá Podravka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Špagety s jesennou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Vyprážaný syr
Cestovinový šalát so surimi
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Treska s vajíčkovým šalátom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso na thajský spôsob
Paradajková polievka
Biela treska
Zeleninové špízy
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety zo Stredomoria
Letné zeleninové ragú
Kurča na bielom víne
Pikantná rybacia zmes
Nové zemiaky s Ajvarom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.

Suroviny

300 g hladkej múky
3 vajcia
1/2 lyžičky soli
Na náplň:
60 ml extra panenský olivový olej
200 g mangoldu
niekoľko lístkov šalvie
4 strúčiky cesnaku
200 g čerstvý kravský syr
štipku muškátového orieška
50 g nastrúhaného parmezánu
čierne mleté korenie
Na omáčku:
400 g krájaných paradajok Podravka
1 lyžica medu
10 g pistácií
2 lyžičky Podravka ochucovadla Stredomorie
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Múku zmiešame s vajíčkami a soľou a vymiešame cesto. Necháme odležať približne 10 minút.
  • 2 Mangold krátko oblanšírujeme v horúcej osolenej vode, potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a scediť.
  • 3 V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a lístky šalvie, krátko opečieme a zložíme z ohňa.
  • 4 Do misky si dáme oblanšírovaný mangold, scedený čerstvý syr, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, čierne korenie a olej s cesnakom a šalviou. Dobre to všetko rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby nám vznikla hustá zmes.
  • 5 Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko približne do veľkosti 25x25 cm a nakrájame na štvorčeky veľkosti 5x5 cm.
  • 6 Do stredu štvorčekov jednej celej časti dáme lyžičkou trošku pripravenej plnky a prikryjeme ich štvorčekami druhej časti. Okraje je potrebné poriadne pritlačiť, aby sa plnka nedostala von. Potom hotové ravioly uvaríme v osolenej vode.
  • 7 Vo väčšej panvici si zohrejeme olej, pridáme uvarené ravioly, krátko ich opečieme z oboch strán a necháme v teple.
  • 8 Do tej istej panvice dáme krájané paradajky Podravka, ochucovadlo Stredomorie, čierne korenie a varíme na miernom ohni, dokým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme med, zamiešame a zložíme z ohňa.

Tip

Cesto na ravioly miesime ľahkými pohybmi a miesime ho dovtedy, dokým nebude mäkké a pružné. Bude sa vám dať lahšie rozvaľkať a chuť bude jemnejšia.

Porcia

Ravioly podávame preliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi