Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Ražniči z lososa

Špagety zo Stredomoria
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Pečená jahňacina s mandľami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčové kotlety s kuskusom
Biela treska
Lasagne z panvice
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Pohánka s klobásou
Guláš z cíceru a mangoldu
Mrkvová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z fazuľových strukov
Paradajková polievka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Pizza v zemiakoch
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tournedos s maslovou zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z rukoly a kreviet
Polievka z bôbu
Grilované rebierka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Vyprážaný syr
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hubový guľáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Biela ryba s fazuľou
Bravčová panenka so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Pikantné bravčové závitky
Lahodné pečené zemiaky
Párky v slanine
Kuracie fajitas
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety s jesennou omáčkou
Tuniakový šalát
Šošovicová polievka so špenátom
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sladká bravčová panenka
Kuracie tyčinky v kečupe
Pikantná rybacia zmes
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát so surimi
Viac receptov pre túto náladu

Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim obľúbeným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

1 kg filiet z lososa
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
2 limetky alebo citróny
Ajvar jemný Podravka
čerstvé oregano
16 špajdlí

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Filety z lososa umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame ich na obdĺžniky veľkosti 3x5 cm a dáme ich do misky. Potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky na ryby a olivového oleja. Necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Limetky nakrájame na tenké plátky. Zoberieme si 2 špajdle a na ne napichneme kúsok lososa tak, aby vzdialenosť medzi špajdlami bola 1 - 1,5 cm. Potom napichneme plátok limetky, môžeme ho preložiť na polovicu a potom znovu lososa.
  • 3 Na špajdle napichujeme striedavo kúsok lososa a plátok limetky.
  • 4 Takto pripravené ražniči grilujeme z oboch strán po dobu 2 minút na dobre zahriatom grile alebo grilovacej panvici.
  • 5 Hotové ražniči dáme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme oreganom, zakryjeme a necháme postáť asi 2 minúty.

Tip

Špajdle na ražniči namočte do vody a nechajte ich postáť cca 1 hodinu, aby pri grilovaní nezhoreli.

Porcia

Podávame s Ajvarom Podravka a opraženými kúskami chleba.

Zdieľať s priateľmi