Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Mediteránska rapsódia
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ražniči z lososa
Stredomorská frittata
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šošovicová krémová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Oranžové rizoto
Okúzľujúce letné kurča
Stredomorský šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Špargľová polievka
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Cuketové jednohubky
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Grilované tofu
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Ružičková polievka
Losos s cuketovou krustou
Opekaná zelenina
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bohatá jesenná polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Caponata a lá Podravka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela ryba s kuskusom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tabouleh
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi