Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Rizoto na španielsky spôsob

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Paradajková polievka
Zeleninové špízy
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kurča na bielom víne
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Lasagne z panvice
Kuracie mäso so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Rolky z roštenky so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Mrkvová polievka
Biela treska
Grilovaný hamburger
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mediteránska rapsódia
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pohánka s klobásou
Jemný hubový guláš
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z rukoly a kreviet
Nové zemiaky s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Šošovicová polievka so špenátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Letné zeleninové ragú
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčová panenka so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z bôbu
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela ryba s fazuľou
Sladká bravčová panenka
Hrachová polievka
Pikantná rybacia zmes
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hubový guľáš
Cuketové jednohubky
Teľacie kotlety so zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Ražniči z lososa
Vyprážaný syr
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ravioly so šalviou
Treska s vajíčkovým šalátom
Párky v slanine
Kuracie mäso na thajský spôsob
Tuniakový šalát
Kuracie tyčinky v kečupe
Guláš z cíceru a mangoldu
Špagety zo Stredomoria
Tournedos s maslovou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi