Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Rizoto na španielsky spôsob

Mäsové guľky s omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Farebný jarný šalát
Hríbová mrvenička
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Cestovinový šalát so surimi
Pochúťka s Ajvarom
Tabouleh
Losos s cuketovou krustou
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajkové košíčky so pšenom
Ochutená ryža
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Polievka z fazuľových strukov
Ružičková polievka
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniak so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované paradajky
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Mrkvová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Vyprážaný syr
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka s bazalkou
Ravioly so šalviou
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi