Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Stredomorský šalát
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Sójový šalát s tuniakom
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Jaipur kari
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela treska
Paradajková polievka
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Cuketové jednohubky
Paradajkové košíčky so pšenom
Gyros šalát
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Špargľová polievka
Stredomorská frittata
Grilované tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Opekaná zelenina
Treska s vajíčkovým šalátom
Okúzľujúce letné kurča
Pečený losos v medovej omáčke
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi