Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Rizoto na španielsky spôsob

Mrkvová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Polievka z bôbu
Pohánka s klobásou
Guláš z cíceru a mangoldu
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Špagety zo Stredomoria
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie tyčinky v kečupe
Teľacie kotlety so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie fajitas
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Biela treska
Lahodné pečené zemiaky
Treska s vajíčkovým šalátom
Ovocný šalát s kuracinou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Zeleninové špízy
Pikantná rybacia zmes
Paradajková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tuniakový šalát
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Sladká bravčová panenka
Caponata a lá Podravka
Grilované rebierka
Losos s cuketovou krustou
Pečená jahňacina s mandľami
Lasagne z panvice
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ravioly so šalviou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hubový guľáš
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Párky v slanine
Biela ryba s fazuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaný hamburger
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Hrachová polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
Vyprážaný syr
Pikantné bravčové závitky
Tournedos s maslovou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi