Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Rizoto na španielsky spôsob

Polievka s mäsovými guličkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pizza v zemiakoch
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Párky v slanine
Pikantná rybacia zmes
Caponata a lá Podravka
Tournedos s maslovou zeleninou
Kuracie fajitas
Cestoviny na stredomorský spôsob
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z bôbu
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela treska
Bravčová panenka so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Pikantné bravčové závitky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mrkvová polievka
Pečená jahňacina s mandľami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Lasagne z panvice
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šošovicová polievka so špenátom
Cestovinový šalát so surimi
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaný hamburger
Zapečené špagety s tuniakom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hrachová polievka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Vyprážaný syr
Mediteránska rapsódia
Grilované rebierka
Ovocný šalát s kuracinou
Sladká bravčová panenka
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Guláš z cíceru a mangoldu
Ravioly so šalviou
Letné zeleninové ragú
Hubový guľáš
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi