Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Rizoto na španielsky spôsob

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Hríbová mrvenička
Špagety zo Stredomoria
Gyros šalát
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Caponata a lá Podravka
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Ochutená ryža
Letné zeleninové ragú
Ryžové guľôčky
Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z rukoly a kreviet
Šošovicová krémová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Grilované paradajky
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cviklové krupoto s bielou rybou
Mäsové guľky s omáčkou
Mrkvová polievka
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Strukovinový šalát so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované tofu
Ravioly so šalviou
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi