Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Stredomorské gnocchi
Tuniak so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pikantná rybacia zmes
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované tofu
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemný hubový guláš
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Šalát s pikantným steakom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Plnená pečená cibuľa
Makrelová nátierka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie rizoto
Plnené kuracie stehná
Talianske kuracie rizoto
Rýchle lasagne
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované kuracie prsia
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mäsová roláda a lá pahreba
Ražniči z lososa
Zapečené špagety s tuniakom
Biela ryba s fazuľou
Vianočná roláda
Bravčová panenka so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Hrachová polievka
Šťavnaté mäkké zemiaky
Jahňacie so šalviovým medom
Okúzľujúce letné kurča
Špagety zo Stredomoria
Kuracie závitky s prekvapením
Teľacia roláda
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Polievka z fazuľových strukov
Stredomorská hríbová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Opekaná zelenina
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Voňavé pečené
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi