Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kurací paprikáš
Párky v slanine
Pizza v zemiakoch
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Sladká bravčová panenka
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kura na sladko
Klasický burger
Chilli con carne
Hŕstková polievka s paradajkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura na pivovej fľaši
Morčací hamburger
Zemiakové placky
Hubový guľáš
Jahňacie so šalviovým medom
Špagety s cuketou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Medailónky s hnedou ryžou
Netradičný hamburger
Polievka z bôbu
Fish&Chips v tortille
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rybárov guláš
Pivný guláš
Carbonara so špenátom
Kačica na pomarančoch
Grilovaná krkovička
Morčacie prsia s jablkami
Kotlovina
Kurča na bielom víne
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Jaipur kari
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lasagne z panvice
Voňavé pečené zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Zeleninové chipsy
Pochúťka s Ajvarom
Papriky plnené rizotom
Rýchle lasagne
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacie rolky s ryžou
Kura na pive
Grilovaný hamburger
Mäsové guľky s omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Medové teľacie kotlety
Rolky z roštenky so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Grilované rebierka
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi