Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Ružičková polievka

Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Stredomorská frittata
Paradajkové košíčky so pšenom
Treska s vajíčkovým šalátom
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Paella s kuracím mäsom
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Ražniči z lososa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Gyros šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Biela ryba s kuskusom
Špargľová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Zeleninové špízy
Chutný šalát z opečených zemiakov
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Oranžové rizoto
Biela treska
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi