Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

Lasagne z panvice
Rizoto na španielsky spôsob
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Tuniakový šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Vyprážaný syr
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
Zapečené špagety s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Pohánka s klobásou
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Špagety zo Stredomoria
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Párky v slanine
Ravioly so šalviou
Sladká bravčová panenka
Kuracie tyčinky v kečupe
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Pečená jahňacina s mandľami
Jemný hubový guláš
Bravčové kotlety s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Lahodné pečené zemiaky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Grilované rebierka
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie fajitas
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Hrachová polievka
Tournedos s maslovou zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z bôbu
Cuketové jednohubky
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Kuracie mäso so zeleninou
Biela treska
Pikantná rybacia zmes
Biela ryba s fazuľou
Zeleninové špízy
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát so surimi
Losos s cuketovou krustou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kurča na bielom víne
Hubový guľáš
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety s jesennou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si hejka pečeného v papierovom vrecúšku, ktorý pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

Suroviny

4 filety z bielej ryby (hejk, pleskáč) – približne 600 g
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1-2 červené cibule
Nastrúhaná a najemno nasekaná kôra z citróna
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Hráškové pyré:
450 g mrazeného hrachu
1 malá cibuľa
1 Podravka slepačieho bujónu
20 g masla

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravky ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
  • 2 Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 10 minút.
  • 3 Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.
  • 4 Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Zdieľať s priateľmi